Радощi осенi

Мыкола Ковальчук
В напруженні, клопотах тягнеться днина,
Осіння погода примхлива в дощах,
Тому така радісна кожна хвилина,
Коли на природу торується шлях.

Килим листяний шелестить під ногами,
До сну роздягнувся зажурений ліс,
А день - ніби літо прощатися з нами -
Чаклун у дарунок сьогодні приніс.

Знімається втома - спочить є нагода,
Ясніє на сонці важка голова,-
Лікує чудова осіння природа,
Її описати не в силі слова.