Ой чому?

Евгения Давыдянец
Ой, чому не ростуть тополі
Біля тої могили у полі?
"Бо лежать в ній юні солдати
У Вітчизни є чорні дати."

- Ой,чому не ростуть там липи?
"Бо людською кров'ю политі
І земля, і трава, ще й досі
Ту траву там ніхто не косить"

Не ростуть на крові дерева!
Їм  такої вологи не треба!
Не сягає у глиб коріння,
Бо й природа шанує святині

Ой, лежать в тій могилі синочки,
Що не знали цілунків дівочих.
В їх кишенях листи до мами :
"ПЕРЕМОГА БУДЕ ЗА НАМИ!"