рiздво над пологовим

Галина Танай
над пологовим п’яно іде різдво
ділить хрящі і кров з одного на двох
бродить по коридорах хитке і вперте

сонна вагітна курить у темноті
кожен удар у темному животі
перший перестук в стіну життя і смерті

деревом у легені вростає дим
мертві птахи петлюють у мертву тінь
чорногаряче сонце стрибає в скриню

в черепі  в лоні в жирному молоці
плаває сон по йориковій ріці
сон тобі в руку сонним ножем у спину

матове скло смішливо-зубастих лиць
сточені леза сотні сліпих зіниць
довгий драглистий дощ заливає тишу

грудень на мить відкотиться в листопад
і павутиння п’яно-різдвяних свят
тихо летить по тепло-хитких горищах