Каламбур на беларускай мове - 73

Леонид Ганчаров
Каламбур пра механіка  і  пра ягонае  палавое бяссілле

Заплакаў горка, неяк выпіўшы, МЕХАНІК:
"Шмат Ленак, Машак, Светак, Галек і МЕХ  АНЕК
Я меў. Павер,  хачу, каб сонца, КАБ  ЛУНА
Мне не свяцілі, бо я ў ролі  КАПЛУНА!.."
*****

Каламбур о механике и его половом бессилии

Заплакал горько, как-то выпив, механик:
"Много Ленок, Машек, Светок, Галек и мешок Анек
Я имел.  Поверь, хочу, чтобы солнце, чтобы луна
Мне не светили, ибо я в роли каплуна!.."