Маёй Беларусi!

Зинаида Фиранчук 2
Цудоуны  край  наш  беларускi !
I  людзi  што  у  iм  жывуць !
СпрадвЕку  не  былО  спакУсы -
Каб  на  чужое  пасягнуць.

Заусёды  вабiла  Айчына !
ЛясЫ,  палi   i  сенажаць !
I  гай  бярозавы!  Калiна!
БуслЫ,  што  з  вЫраю  ляцяць.

За  вёсачкаю - рэчка, поле.
А  там - рамОнкi,  васiлькi !
Хай  тое  хараствО  нiколi
Не  згiне. Хай  жыве  вякi !

НяхАй  жывуць  тут  беларусы!
Працоуны,  ветлiвы  народ.
Не  трЭба  нам  чужых  прымУсау!
Чужы  не  трЭба  карагод.

Для  нас  "Лявонiха" - то  танцы !
А  ежа  -  бульба.  Гэта - смак !
ГЭТАГА,  рОзныя  засланцы,
Не  разумЕюць !
         АНIЯК !



На  здымку  -  родная  Шчара.