Разкаяние

Дафинка Станева
В тази нощ бяхме с тебе до Бога тъй близко -
до дървото на райския грях.
От вълните на твоя млад прилив неистов
аз избягах - от гордост и страх.

Нощ след нощ оттогава аз яростно сривам
свойте крепости на гордостта.
С разкаяние шепна словата горчиви:
" Ах, къде си ти, дар на страстта?"

30.10.2013 г.