Матiола

Мыкола Ковальчук
Пливе неквапливо наша розмова
У гулкій вечоровій тишині,
А поряд п'янко пахне матіола,
Згасають вдалині хиткі вогні.

Тремтить ніжна рука в моїх долонях,
Відходить сірих буднів суєта,
Гаряча кров пульсує рвійно в скронях,
Бо матіолою пахтять уста.

О, матіола, скромна матіола,
Твій аромат мій спокій й сон забрав.
Мабуть, твоя заслуга, матіола,
Що я дівча всім серцем покохав!

Здається, не забудеться ніколи
П'янкий казковий незрівняний стан,
Цей вишуканий запах матіоли,
Та почуттів безмежних океан.

Вдихаємо флюїди матіоли,
Що в час вечірній з'єднує серця.
Моя кохана, моя світла доле,
Попереду у нас ціле життя!