***

Мыкола Ковальчук
Ворожба твоїх очей,
Глибина магічна думки, -
Незбагнений стан речей.
Може, ти дитя чаклунки?

Спопелила розум мій.
Розчинила твердість духу,
А думок пекучих рій
Створює в душі розруху.

Знаю, буде тоді лад,
Коли волю візьму в руки,
Вивітрю любові чад,
Розірву кайдани муки!