W niezmierzonym polu

Просто Дорота
Николай Лилиев (Николай Михайлов Попиванов)

В ГЛУХОТО ПОЛЕ

В глухото поле
мир и тишина,
в глухото поле
бялата луна.

Надалек градът
рони сетен звън,
надалек градът
тъне в летен сън.

В модрата гора
нечий нежен зов,
в модрата гора
младост и любов.

Аз живея пак
своя спомен скъп,
аз живея пак
миналата скръб.



W NIEZMIERZONYM POLU

Niezmierzone pole
Cicho sobie sni,
W niezmierzonym polu
Ksiezyc bialy lsni.

Tam w oddali miasto
Gwarem zegna dzien,
Tam w oddali miasto
Juz zapada w sen.

Z ciemnej glebi lasu
Czule wola ktos,
Glos milosci dawnej-
Mej mlodosci glos.

W sercu stale nosze
Wspomnien wielki skarb,
Sercu nie przeszkadza
Dawnych cierpien garb.