Акаляючае асяродзе на белорусском языке

Владимир Луцкер Кирткелэ
Акаляючае асяродзе.
                Акаляемы вершам прыватны сусьвет.
Мой прытулак -- сузор'е чароўных кабет.

Нетаропкая ранiца з водарам кавы
паляпшае мне верш мой нязвыклаю з'яваю
гожай сталай кабеты ў кароткай спаднiчцы…
Цi яна сапраўды, цi мне то толькi сьнiцца
Ў асяродзi радкоў, акаляемых моваю?..

Мова вабiць ў прытулкi i ў «у нескладовае»,
да спаднiчкi кабеты, яе пацалункаў
у духмяным паветры краiны ласункаў.