Книжнiй дiвчинцi

Оксана Дориченко
(Уривок із драми на трьох дійових осіб)

Чим розраджу тебе,
Моя дівчинко – крихітко – сестро?
Це розплата мені, розумієш?-
Розплата мені.
За усіх кільканадцять коханих моїх,
За їх подруг заплакані очі
Це – розплата мені...

Не картайся, не плач,
Не розпалюй свій відчай.
Господь милосердний
попалить твій сум. 
Віднайде наречений тебе,
Твій єдиний – один на всім світі.
А чужого – залиш, не займай.
Не займай...