Берiзка

Мыкола Ковальчук
Розпустила коси молода берізка,
Віття нахиливши низько до землі,
І стоїть, пригнувшись, біля переліска,
Повідає свої болі і жалі.

Приспів:
Берізко, берізко, весняна берізко
Не сумуй, що нічка на землю спаде,
Бо вже рано-вранці сонце зійде стрімко
І краса журлива твоя розцвіте.

Білокорий стовбур світить чистотою,
Ще й прохожим людям ніжність роздає.
Не сумуй, берізко, ранньою весною,
Незрадливе щастя і тебе знайде.

Приспів.

...Та мовчить берізка в журнім супокої,
З віт стрясає вранці крапельки сльози.
Проросли по світу із журби людської
Берізки тендітні, втілення краси.

Приспів.
              1972р.