Вун галачиз ялгъуз я зун

Тачир Аташов
Ат1айди хьиз зи бахчадик галай яд,
Къе са цуьк хьиз кьураз ава зун ина.
За гьисериз ийизва са дад - бидад,
Зайиф я руьгь рекьизва ам женгина.

Вун галачиз ялгъуз я зун и к1вале
Чуькьуьрзва рик1 ви
гьижрандин азабри.
Таниш тучир т1ал кутазва зи кьиле,
Лацу черчел вуна кхьенвай жавабри.

Вучиз ят1а Илгьамдини негьнва
зун.
Чара хьунин тахсирчи зун
хьанайхьиз.
Аман тагуз эхь азабри незва зун,
И дуьньяди зун вичикай ат1айхьиз.

Яраб закай ават1а ваз гьич хабар.
Ялгъуз хьана, зи зайиф тир гьалдикай.
Белкини зун жигьил ят1а бахтавар.
Эх тижеркьван, кхьизвай рик1ин т1алдикай!!!