Першим шахтарям Донбасу

Евгения Давыдянец
Донецький кряж,край скифів
                савроматів,
Степи безкраї тануть уві млі,
Де досі ще не можуть розпізнати
Святих скарбів священої землі.

Мовчать кургани,ковила поникла,
Неначе ядер тут забрав життя.
Прийшли великі племена і зникли -
Століття запустіння й забуття.

А потім "молот-баба"гув набатом
І груди розтинав земній корі.
Скарби шукали козаки завзяті -
І воїни,і перші шахтарі.

І чудо-камінь донесли нащадкам
Неначе серця Прометея жар.
Цінуймо ж цей дорогоцінний спадок
Сьогодні так занедбаний,на жаль.