Благославляю...

Игорь Скрягин
Благословляю все, что было,
I bless all that was really distant.

Я лучшей доли не искал.
I did not search a better fate.

О, сердце, сколько ты любило!
My heart, how much you liked for instant!

О, разум, сколько ты пылал!
My mind, how much you were in raid!

Пускай и счастие и муки
Although both happiness and torment

Свой горький положили след,
Their bitter trace have made in glide,

Но в страстной буре, в долгой скуке
But in a storm and a long boredom

Я не утратил прежний свет.
I have not lost my former light.

И ты, кого терзал я новым,
And you, whom I disturbed so often,

Прости меня. Нам быть — вдвоем.
Forgive me, please! And let it be –

Все то, чего не скажешь словом,
All what you do not say by words then,

Узнал я в облике твоем.
I see through your appearance free.

Глядят внимательные очи,
The eyes are looking with attention,

И сердце бьет, волнуясь, в грудь,
The heart beats much exciting chest,

В холодном мраке снежной ночи
In snow cold and midnight tension

Свой верный продолжая путь.
Persisting the appointed path.