Еднаймося, бо ми ж своi

Мыкола Ковальчук
Єднаймося, бо ми ж свої

У рідній, вільній Україні
Живемо, земляки, живем!
Збулися наші давні мрії,
Тож дяку Богові складем.

Кріпити б нам свою державу
В спокої, мирі та добрі.
Але на горе, чи неславу
Живуть в народі "бунтарі".

То віра не така, як всюди,
То межу переніс сусід.
І лють вже надимає груди,
Скипає ненависті лід.

Всі в нас розумні, всі гетьмани,
Скрізь партії - бджолині пні,
Злодійські виростають клани,
Історія не вчить нас, ні.

Міцну колись державу мали,
Ще у далекі, княжі дні,
Та по колодах розібрали
Князі на родові вогні.

Тож схаменіться, люди добрі,
Єднайтеся в труді, в борні,
Та будьте виважені й мудрі,
Щоб не вернулись дні сумні!

                1997 р.