Помагач

Радко Стоянов 2
Може да съм малък още,
може да се плаша нощем,
но съм вече помагач
от зори до късен здрач.

С мама за покупки ходим,
в магазини разни бродим,
с татко пушките редим,
чистим ги от прах и дим.

С дядо пък ремонти правим
на легла, врати и брави.
С баба баници печем,
чудни приказки четем.

Вечер, Сънчо щом пристигне
и в креватчето ме вдигне,
мигом, още в тоя час,
сладичко заспивам аз.

Който денем се потруди,
вечер нищо не го буди!