Пакостник

Радко Стоянов 2
Да си кажа - срам не срам -
пакостник съм аз голям.
Дето седна, дето стана,
лудория ще подхвана.

Мама все за туй приказва,
татко често ме наказва,
баба се ядосва много,
кара ми се строго, строго!

Само дядо ме разбира -
оправдание намира
и ме защитава здраво,
даже ми пошепва "Браво!".

Ох, каквото и да правя,
няма май да се оправя.
Дяволът така ме мушка,
сякаш ял съм люта чушка.

Може ли човек да знае,
щом се лудо разиграе,
че белята пак ще стане
и следата ще остане?!