Новий день Украiни

Мыкола Ковальчук
Новий день України

Україно свята, давня княжа державо,
Не злічити твоїх розтривожених літ.
Були в тебе походи, звитяга і слава
І стремління до волі крізь терни століть.

Приспів:
Новий день устає в Незалежній державі,
Мов не було похмурих, знедолених літ.
Україна моя розквітає у славі -
Невмируща і вічна, допоки цей світ.

Твої вірні сини свої голови клали,
Боронили тебе від загарбницьких зграй.
За Вкраїну свою вони мужньо вмирали,
Щоби жив у віках волелюбний наш край.

Приспів.

Дух до волі будив не одне покоління,
Все героїв ростив непокірний наш край.
І як прояв до волі палкого стремління -
Україна воскресла й розцвів небокрай.

Приспів.

                1997 р.