Книжке моя

Радко Стоянов 2
Книжке моя, сладкодумна,
колко много ти си умна!
Щом се в тебе зачета,
тръгвам смело по света.
Срещам племена, народи,
виждам знамена, войводи,
в царски приказен палат
ставам принц красив и млад.
Сабя и колан препасвам,
в битки истински участвам.
Литвам с огнена ракета
към далечната планета.
И отново се завръщам
в бащината родна къща,
със приятели добри
да започнем пак игри.

Книжке моя сладкодумна,
колко много ти си умна!
Щом се в тебе зачета,
става по- красив света!