вдихаю осiнь

Алицита Рибера
Осіннім присмаком земля парує,
Крізь хмари трохи сонця і блакить.
Предзимно.
Голо.
Де-не-де вирує
Червоно-золотава заметіль.

Красуні у жовтеньких платтях
Нездолані вітрами шелестять
Поки що.
Скоро на багаття
і їх вбрання додолу полетять.

Вдихаю осінь. Майже зимний спокій.
ТерпкИй її серпанок, сірість днів.
Печаль  світанків, Що забули сонце
Сумну зажуру цих коротких днів.

Я весну не пришвидшую думками.
Бо ж розумію: кожному своє.
Печалитись, іти цими шляхами.
 Це зараз те що є. І це моє.
 17.11.13