Ден на християнското семейство

Радко Стоянов 2
Животът изтича по пъстра пътека,
но спомени живи в сърцата горят.
Без Бог и семейство не може човека –
над  дните му земни те винаги бдят!

От първата крачка до сетната есен
надежда и вяра душите крепи.
И ражда се тиха, вълнуваща песен,
мечта  лекокрила  отново  цъфти.

Иконата свята с любов ни поглежда,
там Майката Божия трепетно бди.
Към дивни простори духа ни отвежда,
в очите изгряват сияйни звезди.

Семейството в Бога е мъдрост пресвята,
която ни дава крила да летим,
да имаме радост, любов на земята,
щастливи в живота докрай да вървим.