Прокидайтесь, браття й сестри!

Людмила Петрук
Прокидайтесь, браття й сестри! -
Країна благає,-
Захистіть свій рід і долю,-
Іншого немає...

Підніміть до неба очі,-
Бога там увідьте...
Подивіться в своє серце,-
Там самі ж лахміття...

Ой, прокинься, люд почесний,
Працьовитий, добрий...
Що ж  живеш ти так погано
В своїм ріднім домі?

Чом будуєш собі мури
З чорного граніту?
Бачив ти своє “побраття”
Та не бачив світу...

Прокидайся, Україно!-
Чорний ворон знову
Зазіхнув на Твою землю,
Нищить Твою мову...

Ми ж то є козаки браві!-
Рід наш,- наша Воля...
Піднімайтесь, люди славні,
Щоб змінити долю...