Аз върба съм

Връбка Попова
               По белия лист на съдбата
               падат капки солена роса.
               Клони нежно потапя върбата
               във безмълвната тъжна река.

               Всяка сутрин във мене заспива
               уморена от полет мечта...
               Аз със нея пребродих Всемира,
               а от Дунава пия вода.