Нежна стрела

Връбка Попова
                Високо, високо в небето
                изгуби се бяла следа.
                Нежност погали сърцето,
                любов върху устните спря.

                Събудих забравена песен -
                прегърна ме светла тъга...
                Къде си, любими? Къде си?
                Изпратих ти нежна стрела.