Сийначу стиглахь баьржина можа малх

Марти Тамия
Сийначу стиглахь баьржина можа малх,
Генарчу ломахь ека селан къаркъари.
Х1ар дуьне поллан т1еман ластар т1ехь,
Дерриге дахар шеца эцна гулдели.

Ирсана т1ехула меллаша туьссуш гуо,
Г1айг1анна шеца цхьа а хьесап доцу.
Х1ар дуьне къагий цхьана м1аьргоно,
Дерриге дахар хеташ шелла доца.

Суьйренан барзакъ йоьхна замано,
Д1а йаьхьа йисна серло малбузе.
Цхьа дахар хадий цхьана м1аьргоно,
Дерриге дуьне шеца дуьгуш эхарте.