Събуждане

Връбка Попова
               Тихо утрото влиза на пръсти,
               води деня за ръка...
               Бавно в кръвта ми се носи
               гореща приливна вълна.

               Сънна целувка докосва
               кротко заспала мечта.
               Спомен? Реалност? Къде си?
               ...
               Слънчеви пръсти събличат съня.