Ф1аско баби Параски

Евгения Давыдянец
 
          (Пам'яти героїни Помаранчевої Революциї)


- Куди ти Парасю? - Сусідка спитала.
- Піду на Майдан, зароблю хоч на сало.
Там, кажуть, у доларах плату дають,
Піду, роздивлюся, собі постою.
Параска млинців на воді напекла,
"Робить Революцію" вранці пішла.
- А що, непогані у тебе млинці,-
Сказав їй алкаш з помаранчем в руці.
Хильнули по чарці, млинцем закусили,
А потім, зігрівшись, співали щосили
Побачили бабу заморські агенти
І кидати їй почали компліменти:
- Ти будеш, Парасья, наш символ, о'кей?
Ти, оранж грендмазе, ти -піпл Юкрейн!
І стала Параска, мов той шоумен,
Сміється і плаче, стриба, як спортсмен,
Уставила зуби, у Юлинім платті,
Розпалює далі словесне багаття.
Мов рупор Майдану народ підійма:
-До НАТО усіх поведу вас сама!
Аж гульк, Регіони взяли перемогу
І бабі у НАТО закрили дорогу.
Отак і одержала баба фіаско.

Чи вернеться знов Помаранчева "Казка?"