Проходанчо

Радко Стоянов 2
Братчето ми малко Радко
се усмихва сладко, сладко.
Сам самичко се изправи,
първи крачки взе да прави...
Всички - весели, засмени,
сме пред Радко наредени:
кой със книжка, кой с играчка,
кой с лъжица за готвачка,
кой със шарена писалка,
кой със докторска слушалка.
Трябва само той да спре,
нещо да си избере!
Ето, Радко се поспира,
книжка шарена избира.
Уж е мъничко дете,
книжки иска да чете...
-Браво! Браво!-казва мама-
чака те съдба голяма!
Много книжки ще четеш,
здрав и умен ще растеш!...