Сабака

Павел Безъязычный
   
                Сабака.

                Слова  П. Безъязычного.


Яна  бувала  гарнаю  сабакай,
Та  й  хвост  яе - крутився  дугой.
Дак  толькя  гаспадарь  бувал  скаряднаватай -
Яе  ён  гадавав  трябухой!

Приспевянь:    Хай  ён – як  хвароба,
                Хай - ён  ня  прастой.
                Хай – чясам  ён  зусем  жадоба!
                Бул  ба  проста  толькя  свой! 

Яна  була  вясёлаю  сабакай
Та  й  лагадна  вихляла  хвастом.
Дак  толькя  гаспадарь  бул  трохи  грубаватай,
Та  й  мох  кались  прайтитца  прутом!

Приспевянь:   

Ией  ускрось  тады  здавався  вораг,
На  гук  гаспадаря - сигала  бечь.
Дак  толькя  гаспадарь  занатта  бул  суворай,
Та  й  ён  яе  дабро  сажав  стяречь!

Приспевянь: