Твая хатина - угаре

Павел Безъязычный
     Твая  хатина - угаре.

                Слова  П. Безъязычного.

Твая  хатина - угаре,
З  нудою  сирять  хмар,
А  вось - у  роднай  старане
Людям  хватая  чьвар!

Жывеш  у  яснай  вышыне,
Ня  бачиш  ланцугов,
А  вось - у  роднай  старане
Кагал  дурных  галов!

Изнов  у  прорвах  гарадов
Сирены  зарявуть,
Та  хмары  ветряных  галов
У  войска  загрябуть!

Прийдетца  ясным  галавам
Забуть  пра  мятусню.
Изнов – усё  даручють  нам:
«Рaтуй  сваю  тюрму»!

Гарелку  знова  кинуть  нам -
Нашо  панам  яна?
Прийдетца  ясным  галавам
Усё  дапить  да  дна!               

Навала  будя  гацавать
У  роднай  старане -
Тады  ня  выйдя  зачякать
У  яснай  вышыне!