Лелека

Лариса Шуминская
Чому не співаєш ти, пташко?
Лебідко моя білокрила!
Навіщо зітхаєш так тяжко?
Голубонько рідная мила!

Ти тужиш, що вмить пролетіло
Сполохане бабине літо,
Його зупинити не вміла, 
У полі вже зібране жито.

А осінь дощі сіє рясно,
Тремтить жовтий лист  на долонях,
Не плач, моя Зіронько ясна,
Що сніг вже лягає на скроні.

Для мене завжди молода ти,
Любов моя щира й глибока.
Давай будем разом співати,
Лелеко моя синьоока.