Докосване... , Прикосание... пер. В. Латынина

Дафинка Станева
ДОКОСВАНЕ ДО НЕБЕТО

Любовта ни вече има
дъх на сиромашко лято.
Любовта ни вече има
цвят на есенна позлата.

Тя усеща всеки порив
на сърцата устремени.
Тя до сетен дъх се бори
за светата си вселена.

Свободата си платила
с много рани по крилата,
тя събира нови сили
и докосва небесата.

ПРИКОСНОВЕНИЕ К НЕБУ

Дыхание любви уже
Не обжигает нас, как летом.
На листопадном рубеже
Под цвет листвы любовь одета.

Но, чувствуя сердец порыв,
Она горит, не угасая,
До зимней гибельной поры
Свою вселенную спасая.

Пусть у любви уставший вид,
На крыльях раны остаются,
Она еще сил накопит,
Чтоб снова к небу прикоснуться.