Я болею тобой, я болею... Галина Губарева

Генка Богданова
Я болею тобой,   я болею
может,  просто  я ждать не умею
может, время  течёт  иначе
оттого я хожу и плачу.

Оттого  мне на сердце грустно
без тебя в моём мире  пусто
на большой голубой планете
без тебя мне и  солнце не светит.

Счастье маленькое моё, но всё же
как его не хватает, Боже!

БОЛЕДУВАМ ЗА ТЕБ, БОЛЕДУВАМ
Поетичен превод на български език: Генка Богданова

Боледувам за тебе, линея,
да чакам, може би, не умея,
или времето обратно пълзи
затова вървя и роня сълзи.

От това е в сърцето тъгата,
моят свят е без теб пустотата,
а над голямата синя планета
над мен без тебе слънце не свети.

Малко е моето щастие, но
но защо, Боже, не стига ми то!


Международный конкурс Болгария 2014
Ольга Мальцева-Арзиани
МЕЖДУНАРОДНЫЕ КОНКУРСЫ ДЛЯ РУССКОЯЗЫЧНЫХ ПОЭТОВ
http://www.stihi.ru/2013/03/17/5943


МЕЖДУНАРОДНЫЙ КОНКУРС БОЛГАРИЯ 2014
(для болгарских поэтов) 

ЗАМЕЧАНИЕ:Фотография сделана из Интернета. Спасибо неизвестного автора!