Строфа 5

Игорь Скрягин
Мы все учились понемногу
We all were learning by degrees as

Чему-нибудь и как-нибудь,
Well though somehow as something just,

Так воспитаньем, слава богу,
So with formation, thank you Jesus,

У нас немудрено блеснуть.
By us to flash is maybe fast.

Онегин был по мненью многих
Onegin in the view of many

(Судей решительных и строгих)
Courts, who were strict and also very,

Ученый малый, но педант:
Was a learned fellow but pedant:

Имел он счастливый талант
He had a fortunate good talent

Без принужденья в разговоре
Without tension in a talk well

Коснуться до всего слегка,
To touch all topics lightly there

С ученым видом знатока
With solid state of connoisseur

Хранить молчанье в важном споре
To keep a silence by big quarrel

И возбуждать улыбку дам
And to excite a woman smile

Огнем нежданных эпиграмм.
With fire of his playful style.