Вот была бы я мужчиной...

Зинаида Торопчина
         Вдохновило стихотворение Клавдии Красновой
         "Вот была бы я мужчиной..."
           http://www.stihi.ru/2013/10/09/4294

А ещё своей любимой
Говорил бы о любви,
Превратил бы в вёсны  -  зимы,
Чтобы пели соловьи...
Чтоб цвела она улыбкой
И дарила звонкий смех,
Золотою звал бы рыбкой,
Королевой  -  лучше всех!..
         Если б я была мужчиной,
         Всё бы сделал для любимой  -
         Для одной, неповторимой,  -
         Чтобы СЧАСТЬЯ стать ПРИЧИНОЙ!!!



Присоединяется Марина Копылова 63:

А ещё своей любимой  -
Очень тонкой и ранимой  -
Кофе б приносил в постель,
Помогал бы целый день.
Убирал бы всю квартиру,
Ей бы посвятил я лиру...
И вот тогда  бы наконец
Слились бы два родных сердец.


   Болгарская поэтесса Юлияна Донева:
Превела на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

АКО АЗ, БИХ БИЛА МЪЖ

На любимата си още,
аз в любов се обяснявам,
Зимата превръщам в пролет,
Славеите да разпявам.

Да разцъфне във усмивка
и със смях да ме дарява,
аз зова я златна рибка
и кралица най красива.

Ако аз, бих била мъж ,
бих правил всичко за любимата -
едничката, неповторимата…
За щастието й да съм причината!!!

Мой вариант:
АКО АЗ, БИХ БИЛА МЪЖ…

Ако аз, бих била мъж,
то, за своята любима,
бих направил не веднъж,
да се чувства, като прима.

По скайпа ще й се обаждам,
ще й пея за любов,
че със нея се прераждам,
че на всичко съм готов…

Току -виж, че най накрая,
след думи сладки -пълен кош,
и аз съм се оказал в „рая,”
в някоя безлунна нощ…