Забарився Божий суд

Евген Василенко
Як нам бути, козаченькам,
З нехристями клятими? -
Басурмани гноблять Неньку,
А не сидять за гратами!

Забарився Божий суд,
Кривиться Європа,
Що ми у злодюг-паскуд
Стали, мов холопи.

Розриває вовча зграя
Неньку на частини.
Дух козачий зотліває
В бур'яні під тином.

Як би з мертвих встав Тарас,
Розтулив би віка,
В домовину в другий раз
Влягся б він навіки!

***************************
29.09.2012