Чому так боляче менi?

Борис Смыковский
Чому   так   боляче   мені
Твоїх   очей   вогонь   стрічати,
Сльозою    тугу   тамувати
При   розставанні   лиш   на   мить?
Як  страшно  мучитись,  скорятись
Часу,  умовностям  людським.
Як  довго,  довго  ще  чекати
Розділені - ми  неживі.
Твій  сміх,  і  нахил  голови,
Твій  шепіт  пристрасний,
                твій  крик,
Пісні   володарки   вітрів -
Усе  карбується  в  мені,
Любов  розжареним  клеймить
Душа,  зростаючи,  щемить,
Сміється, плаче  та  болить...