Строфа 11

Игорь Скрягин
Как он умел казаться новым,
How could he seem once more a new one,

Шутя невинность изумлять,
With joke an innocence amaze,

Пугать отчаяньем готовым,
Make frightened with despair that’s no fun,

Приятной лестью забавлять,
By pleasant flattery just haze,

Ловить минуту умиленья,
Catch supplication minute aptly,

Невинных лет предубежденья
Naive years prejudices mainly

Умом и страстью побеждать,
Through mind and passion overcome,

Невольной ласки ожидать,
Wait meeting with a kindness fam,          

Молить и требовать признанья,
Insist on that she would not be blue,

Подслушать сердца первый звук,
A first heart sound  overhear,

Преследовать любовь, и вдруг
Pursue a love and suddenly

Добиться тайного свиданья...
Achieve a secret rendezvous too...

И после ей наедине
And after were with her in two

Давать уроки в тишине!
Show what means really «I love you!».