М. Ю. Лермонтов - Прощай, немытая Россия. English

Эдуард Лейтман
Goodbye unwashed corrupted Russia,
The land of slaves, a chosen few.
Old dreams with hopes still keep crushing
In an unflattering review.

Beyond a wall I might find freedom,
And hide from watchful KGB.
Names' changes don’t affect a credo.
I made my mind. So, let it be.


Прощай, немытая Россия,
Страна рабов, страна господ,
И вы, мундиры голубые,
И ты, им преданный народ.

Быть может, за стеной Кавказа
Сокроюсь от твоих пашей,
От их всевидящего глаза,
От их всеслышащих ушей.

1841