День сонячний i снiг слiпить

Мыкола Ковальчук
День сонячний такий і сніг сліпить,
А даль манить до себе чистотою.
Природа зачаровує красою -
Бринить зимова неповторна мить!

Далеко в небі сонечко горить,
І небозвід вражає висотою,
А по землі ритмічною ходою
Вже Новий рік до нас спішить.

В старому році зроблено немало,
Та задарма ніщо з гори не впало.
Прийшлося перешкод рознести гать!

І знов жива надія визріває,
Що і в новому році зло здолає
Борців за щастя нездоланна рать!