Покрив от звезди

Дафинка Станева
Не ни е писано на теб и мен
да бъдем в дом - спокоен, подреден.

Спечелихме в играта на съдбата
не крепост-дом, а дом до небесата.

Небесният строител, без да се щади,
на нас дари ни покрив от звезди.

След туй изпреде пътят Млечен прежда -
изплетох с нея райската одежда.

Влез в сянката на лунния геран,
отпий от менците на моя свян.

В постелята от есенни листа
жаравата раздухай на страстта.

Поискаш ли светлика да ни шъпне,
завесата от облаци ще дръпнем -

за миг като опашка на комета
ще видим щастието да просветва.

А щом душите в скитане измръзнат,
да търсят живо огънче ще дръзнат.

В уюта хъшовски на кафенето
ще долетим - бездомници-врабчета.

И там, когато в нежност заискриш,
ти Ханчев пръстен ще ми подариш.

2006 г.