Остання зустр1ч

Евгения Давыдянец
               "Та же удаль,
                Тот же блеск в его глазах,
                Только много седины  в его кудрях..."


"Безсоння, безвілля, безладдя"-
Вивчаю правопис старанно,
Це все, що у мене лишилось
Опісля шкільного кохання.

Кумир був на Пушкіна схожий,
Та ще й одпустив бакенбарди!
Ходив кучерявий та гожий,
І ось шлюб узяв незабаром.

Вона працювала в крамниці,
Висока була, чорноброва.
Було в ній на що подивитись -
Сама Наталі Гончарова!

Не знаю, як вижить вдалося.
Не став він до клубу ходити,
Забулось курчаве волосся
І очі, мов небо, блакитні.

Та якось з далекого краю
Я їхала в юності місто,
А транспорту завжди немає-
Автобус якийсь зупинився.

Геологи їхали з варти,
Люб'язно мене привітали,
Веселії сипали жарти,
Пісні під гітару співали.

І т1льки один попереду
Сидів, як струна нерухомо.
Та постать і сиве волосся
Здалось мені дуже знайомим.

На виході глянула в очі:
О, Боже, це ж давнє кохання!
Він чемно отак привітався
І це була зустріч остання.