Рожден ден

Радко Стоянов 2
Четиригодишен мъж
сякаш станах изведнъж!
Колко много мога, зная!
Колко искам да играя!

Зная стихчета и песни,
зная приказки чудесни
за животни и юнаци,
за разбойници, моряци...

Мога да рисувам котки,
мечки, вълци, зайци кротки,
къщи, замъци и кули,
крокодили и акули.

Мога да броя и смятам,
през глава да се премятам,
да играя на театър
да препускам като вятър...

Станах вече аз голям,
торта дайте ми да ям!