Майски зов

Дафинка Станева
От грижите да се избавим
поне за час.
Да чуем как трели на славеи
трептят за нас.

Да станем млади, първобитни -
без свян и страх.
В нощта сред рая на тревите
да сторим грях.

На суетата всички сови
ще заспят.
Над нас фенери кестенови
ще горят.

Греха тревите праведни
ще ни простят.
Нали през тях направихме
към Бога път...


2006 г.