Над Майданом Сонце...

Борис Нескардеев
Над Майданом Сонце сяє ,
там пісні співають .
Беркут з ластівкою грає ,
до небес злітають .
Пролітають над церквами
де лунають дзвони .
Пролітають над містами
де сидять ворони .
Ті як каркнуть :" Геть ,постилі ,
не турбуйте долю ! "
Аж дрожить душа у тілі,
за життя і волю .
А Майдан собі співає ,
горді всі ,пихаті .
День як свічечка спливає ,
Сонце на закаті .
Ой , як стане темно в хаті,
нічь пісні накрила .
Зграї воронів косматі ,
як розправлять крила ,
і почнуть тебе шукати
щоб склювати очі ,
або кинути за грати
серед тої ночі !
Ох , співай ,співай козаче ,
як дитя , тай годі.
Нерозумне, ще й незряче ,
кажуть так на Сході .
Захід теж слину ковтає ,
ласий до чужого.
Беркут з ластівкою грає ,
щирий до смішного.
Годі хлопці ,доспівались ,
плакати вже треба !
Ось і крила обломались
падаючи з неба .
Ми ж як вівці чи барани ,
нас пасуть кийками .
І набридли вже "майдани "
до бісової мами!
І не треба нам шукати
на Заході чи Сході ,
своє щастя .Будувати
нам самим його ,тай годі !
Б.Н.12.12.13.