Веснянка на укр

Василь Ганжар
Коли   весна   в   віконце   стукне,
Тепло  сподіване  дихне,
I  світ  пробуджений   зітхне,
А бруньками   гілля    набухне,
Коли   весна  в  віконце  стукне.

Тепло   сподіване  дихне,
I  сніг   струмки  весняні     змиють,
Очиці    проліски   розкриють,
I блисне   сонечко   ясне –
Тепло   сподіване   дихне.

I   світ  пробуджений   зітхне
I в ніжних   пестощах  веснЯних,
Давно   природою   жаданих.
Цей   час   недовгий   промайне,
I   світ   пробуджений   зітхне.

А бруньками    гілля     набухне,
Та   вогники   кульбаб   сяйнуть,
Джмелі    найперші   загудуть,
Холодний   зимній  вітер   вщухне.
То  й   бруньками  гілля     набухне.

.Коли   весна   в  віконце   стукне,
Душа   з   природою  в   цей  час
Засяє   радістю  для  нас,
Та  пролунає   пісня   гучно,
Коли   весна   в  віконце   стукне.