Чантата на баба

Радко Стоянов 2
Тази моя сладка баба!
Уж е стара, уж е слаба,
а пък с чанта е голяма
и какво ли в нея няма!

-Мила бабо, где си била,
в чантата какво си скрила?
Има ли за мене там
нещо сладичко да ям?

Книжки има ли с картинки
за пчелички и калинки,
за принцеси и юнаци,
и за раци със мустаци?

Блокче има ли с боички
да рисувам хора, птички
и цветенца и тревички,
и далечните звездички?

-Има, има, то се знае...
Щом сърцето ти не трае,
чантата ми разгърни
и ела ме прегърни!