Береги дитинства

Сергей Парахин
Береги дитинства,
    береги далекі,
Там, де в синім небі
    ластівка кружля.
Там, де плачуть верби
    над зеленим плесом,
Сонце в синім небі
    тихо догора.

Щось кумкують жаби
    про небесні шати,
Що у них убралось 
    сонце перед сном.
Місяць виглядає
     із-за синьой хмари,
Дивиться, чи сіло
    воно за ліском,

Щоб на небо вигнать
    зоряну отару,
Сутінок вечірніх,
    що вершки поїсть.
І йому назустріч
    вийшла вже кохана
Чорноока юна
    королева-ніч.

Береги дитинства,
    береги далекі,
Мені вже ніколи
    до них не пристать,—
Човника, що возить
    на зелене плесо
Струхнявив у порох
    невблаганний час.
                15.12.13