Barbie 18. 12. 2013

Ярослава Луговая
Сліпуча, витончена Barbie,
Які сьогодні вдягнеш барви?
Блакитний з білим скомпонуєш,
Чи в "ясне сонце" вдягнеш збрую?

Натягнеш маску на світанні
В тісній, провітреній вітальні.
Сьогодні граєш роль дружини:
Втираєш цуцикові слину,

Готуєш, чистиш, прибираєш,
Із сином м`ячиками граєш.
Лиш час настане особистий,
Знімаєш маску і намиста,

Думками линеш до діброви,
Прижмурив погляд мармуровий.
Серед духм`яних, свіжих квітів
Кохання бавиться, мов діти.

То манить медом незрівнянним,
То замовкає безпідставно.
Ти зовсім голову втрачаєш,
Несправджене життя кохаєш.

З усього висновок єдиний:
Чи шлях пустельний, чи живильний
Для себе Barbie прокладе,
Чи маску з посмішкой вдягне,

Чи домалює в ній плакучість
(Прозора совість не замучить),
Жаліти буде все одно,
Що у житті, не як в кіно.

(18.12.2013.)

Посвящается Barbie.

Автор картины - Иван Славинский.